Over mij

Mijn naam is Monique Hendriks, ik ben geboren (1963) en getogen in Oss en woon daar nog steeds.

Mijn vader had destijds samen met zijn jongste broer, het Autobedrijf Hendriks (Ford) van mijn opa overgenomen en het zag er lange tijd naar uit dat ik een andere kant op zou gaan. Ik deed de HAVO in Oss, het VWO in Nijmegen, en studeerde daarna rechten.

Toch nam ik in 1992 samen met mijn partner destijds het bedrijf van mijn vader over en was daarin 40 uur per week werkzaam totdat het in 2008 werd verkocht. Inmiddels was ik sinds 1997 de trotse moeder van een zoon.

Na mijn leidinggevende functie in de autobranche werd ik geïnspireerd door een Amerikaans TV-programma dat in Nederland werd overgenomen onder de titel: “Verslaafd aan verzamelen”. Daarin werd een Professional Organizer geïntroduceerd. Vanaf dat moment heeft mijn passie zich ontwikkeld.

Ik heb me laten opleiden in deze moderne materie, heb geleerd dat er vele methoden zijn die ik mij eigen kon maken en ben vanaf nu gedreven om dit vak van de toekomst, zelfstandig uit te voeren.

Mijn visie

Organiseren kun je leren!

Uit eigen ervaring weet ik dat organiseren iets is dat je kunt leren, het is niet iets dat je ‘bent’. Veel systemen zijn erop gericht om óf meer te doen in minder tijd óf om in zo’n klein mogelijke ruimte zoveel mogelijk op te bergen, als je dat wilt ben je bij mij aan het verkeerde adres. Hier ligt, in mijn visie, juist de oorzaak van alle drukte, onrust en wanorde. Het gaat om aandacht-management in plaats van om time-management. Wij zijn het niet meer gewend om keuzes te maken, besluiten te nemen en dus doen we alles gehaast en zonder aandacht waardoor er ook geen tevreden gevoel ontstaat. Dat kan écht anders!

Er is niet één manier om je huis of je werkplek op orde te krijgen. De strategie die ik kies, hangt af van jouw manier van leven, van je stijl en van je gewoonten. Maar er zijn wel een aantal principes die, welk systeem je ook kiest, het effect van dat gekozen systeem vergroten. Als je ervoor kiest met mij aan de slag te gaan, leer ik je die principes. Bovendien zijn de meest vervelende karweitjes altijd een stuk leuker als je ze met z’n tweeën doet.

Eindresultaat

Als we klaar zijn dan kun je leven in een opgeruimd, comfortabel huis of werkplek, met een opgeruimd gevoel! Je wordt geïnspireerd door die plek! Allerlei voordelen vallen je ten deel, je huishoudelijke taken nemen veel minder tijd in beslag, je (werk)taken staan overzichtelijk gerangschikt, je slaapt zonder te piekeren, en je bent nooit meer van slag als er onverwachts vrienden of familieleden langs komen. Dat is allemaal mogelijk en ligt binnen je bereik, het kost je één telefoontje.

Mijn missie

In het voorjaar van 2006 heb ik een leiderschapstraining gevolgd bij Mayta Braun. Tijdens die training werd ik bewust gemaakt van het belang van een missie en dat je eerst in iets moet geloven voordat je het gaat zien.

Ik, Monique Hendriks, creëer harmonie en breng mezelf en anderen in beweging door liefdevol, zelfrelativerend en met mededogen om te gaan met de mensen om me heen. Ik heb plezier in mijn leven en creëer voor degenen die me lief zijn, een thuis. Met Moondream maak ik mijn droom waar, de droom waarin we, samen met mensen die mijn hulp inroepen, werken aan een leven met meer innerlijke rust. Dit alles doe ik met hart en ziel en sta open voor veranderingen die hiertoe bijdragen. Intuïtie, geduld, ontspanning en spiritualiteit staan centraal.

 

Monique_08