Ik ga op vakantie en ik neem mee…lijstjes!

Zeilcruise

Overal op het internet vind je tips voor op reis. Ik heb ze voor je verzameld.

Niet vergeten, lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes…

Het allerbelangrijkste voordat je op vakantie gaat is even stil te gaan zitten samen met je blocnote en pen. Digitale lijstjes komen later pas. Echt doe dat nou maar, zoals veel zaken in het leven valt of staat het met de voorbereiding. Maak 3 lijstjes, één met alle taken voor vertrek, één met wat er meegaat en een lijstje voor als je thuiskomt. Daarna kun je je lijstjes digitaliseren bijvoorbeeld met behulp van websites over koffers-pakken, Wunderlist of gewoon in notities op je telefoon. Het voordeel van wunderlist is dat je lijsten kan delen met je reisgenoten.

Voor vertrek

Pauzeer de krant, je e-mail, je maaltijdenbox, licht de alarmcentrale in, en natuurlijk je buren. Voordat je je huis verlaat zorg dat alle stekkers uit de pc’s, koffiezetapparaat, cooker, strijkbout en elektrische tandenborstel zijn. Als je nog meer apparaten hebt, zet deze dan op je ‘voor vertrek-lijstje’. Denk ook aan je thermostaat, en geef aan iemand je vakantie-adres door. Check je reisbescheiden, en denk ook aan je creditcard, pasjes van zorgverzekering en ANWB, en eventueel vreemde valuta van de vorige keer. Ik vind het fijn om onder schone lakens te slapen, dus als het reisschema het toelaat, verschoon ik mijn bed voor vertrek zodat ik bij thuiskomst in een heerlijk schoon bed stap.

Inpakken

Creëer een paar dagen voor vertrek een plek in huis waar je alles neerlegt dat je mee wilt nemen. Als je een week weggaat, stel dan minimaal 4 kledingcombinaties samen. Of voor iedere ‘bottom’ (broek of rok) minimaal twee tops. En dan ga je zoveel mogelijk kledingstukken oprollen in plaats van vouwen. Stop wat doekjes voor de droger tussen je kleding, dat ruikt lekker. Schoenen gaan in een douchemuts of tasje, je bh’s ga je stapelen en de delicate kleding draai je binnenstebuiten, eventueel ingevouwen in een satijnen kussensloop, en die leg je bovenop. Als je nog meer wilt weten hierover lees dan Lauren Valenti in MarieClaire. En dit is misschien ook het moment om te besluiten welke handtas je meeneemt, zodat je die ook alvast kunt inrichten. En bedenk: jouw bagage is een reflectie van jezelf, dus reis stylish, praktisch, licht en duurzaam.

Thuiskomst

Bij thuiskomst ga je direct naar de wasmachine! Niet eerst de post, de planten of de gordijnen, nee eerst naar je wasmachine. Daar leeg je je koffer, zet de wasmachine aan en ruim dan verder je koffer uit. Dan berg je je koffer weer op. En vooruit nu is het pas tijd voor je post. Welkom thuis!

 

 

Handige links:

koffers-pakken

wunderlist

Lauren Valenti