Opruimen geeft overzicht en structuur!

Opruimen thuis

Organizen is begeleiden, het begeleiden van personen in het proces van wanorde naar orde met een blijvend resultaat. Dat klinkt abstract maar het is heel concreet. Ik kom bij jou thuis opruimen, we maken een plan, gaan aan de slag en het resultaat is meestal direct zichtbaar: een opgeruimde kast, meer fysieke ruimte, een leeg hoofd en de kans om aandacht te besteden aan de zaken die je echt belangrijk vindt.

Opruimen werkplek

Op locatie gaan we samen aan het werk om orde op zaken te stellen. Je komt op een nulpunt. Alle achterstalligheid gaan we inventariseren en wegwerken. Het resultaat is een leeg bureau, structuur in de manier van werken, een flexibele en realistische agenda-planning, een toegankelijke en overdraagbare werkplek. Een leeg hoofd en meer ruimte voor creativiteit en meer tijd voor lange termijndoelstellingen. De nadruk ligt op aandacht-management in plaats van op tijd-management.

Opruimen na verlies

Na een ingrijpende gebeurtenis in het leven kan het zijn dat er wanorde is ontstaan. In zulke gevallen is samen opruimen troostend. We maken dan van opruimen een speciale gebeurtenis. Opruimen is niet een gedachteloze oefening van weggooien, maar een voorzichtige reis van oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten. Dat zegt Professional Organizer Stephanie Bennett Vogt in haar boek Ruimte voor Jezelf. En zo gaan we ook te werk.

Vliegende Start Opruimtrainingen

Geef een vliegende start aan je opruim-klus. Een training in Organizen door Annemieke Belgraver en mij, wanneer in je eentje opruimen niet genoeg is. Wij zijn erg enthousiast over de opruim-methode van de Japanse ‘opruim-goeroe’ Marie Kondo. Haar KonMari-methode vormt de basis voor de Vliegende Start Trainingen.

Maak samen met ons een vliegende start met opruimen: Je krijgt van ons een methode die werkt!

Herken je dit?

  • je weet niet waar je moet beginnen met opruimen
  • je hebt moeite met het afmaken van je opruim-klus
  • je verzandt gemakkelijk in details
  • je hebt de neiging om dingen voor je uit te schuiven

 

Dit is wat je in 5 avonden leert:

  • Hoe je begint
  • Hoe je doorpakt
  • Hoe je gemotiveerd blijft
  • Hoe je het op lange termijn volhoudt

 

Elke avond heeft een eigen thema:

1. “Jij in jouw opgeruimde huis” – introductie en ontdekken wat een opgeruimd huis voor jou betekent
2.  “Opruimen, wat is daar nu moeilijk aan…?” – leer waarom veranderen en nieuwe gewoontes aanleren toch zo lastig is en wat je kan helpen
3. “Pff papieren” – maak korte metten met je administratie en papieren, leer een handige methode om altijd overzicht te hebben
4. “Spullen met een emotionele lading” – opruimen gaat nooit over spullen alleen, leer meer over de ’emotionele lijm’ van spullen en hoe je los kunt laten
5. “En nu verder” – we kijken terug en blikken vooruit, wat heb je nog nodig

Data en locatie:

We starten weer in september 2019. Locatie is Hofvijver 13 in Oss. Inschrijven kan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Kosten:

De kosten per deelnemer zijn € 295,00 voor 5 bijeenkomsten.

IMG_8009                                           IMG_8008